Smartphone USB-C oplader – kan du finde rundt i USB-junglen?

Måske kender du følelsen af at stå nede i elektronikbutikken og føle dig en smule fortabt, når det gælder jagten på en smartphone USB-oplader, der passer til telefonen derhjemme.

Hvis du gerne vil komme sikkert gennem USB-junglen, er det en god idé at kende forskellen på betegnelser som USB-A, USB-B og USB-C samt holde øje med de forskellige dataoverførselshastigheder.

Ellers ender du muligvis med en oplader, der enten ikke passer til din enhed eller ganske enkelt er for langsom til dine behov.

 

USB-C – fremtidens USB-standard

USB-C er den nyeste gren af USB-kabler og bliver derfor også betegnet som fremtiden – efter forgængerne USB-A og USB-B. Sidstnævnte standard har været opdelt i flere underkategorier som USB-Micro og USB-Mini, der har været flittigt anvendt til bl.a. printere og Android-enheder.

Der er flere fordele ved USB-C opladere – stikket er først og fremmest mindre og kan derfor også anvendes til endnu flere enheder end de tidligere modeller, ligesom det er vendbart. Det passer således uanset, hvordan du måtte vende det.

Den helt store fordel med standarden USB-C er dog de langt større dataoverførselshastigheder, der kan levere strøm til alt fra smartphones til skærme og bærbare computere.

køb smartphone USB-C oplader hos Av-Cables.dk – og få endnu hurtigere dataoverførselshastigheder.

Hvor hurtigt kan dit kabel overføre dine data?

Én ting er at vide, at du skal kigge i retning af USB-C standarden. Du skal imidlertid også holde øje med de forskellige standarder for den respektive oplader. 3.0-teknologien spænder over hastigheder på 5 til 20 Gbps, mens de endnu ældre standarder 1.0 og 2.0 var nede på 1,5-480 Mbps.

Det er derfor ikke uvæsentligt, hvad du vælger af oplader. Du skal dog altid sikre dig, at din enhed kan håndtere de højere hastigheder, så du får den fulde effekt af din nye USB-C oplader.

Du kan f.eks. vælge en hurtig USB-C oplader 230 V hos Av-Cables.dk. Her vil du kunne finde mærkningen Power Delivery, der vidner om den højere kapacitet.

Smartphone USB-C opladere kan levere strøm med flere forskellige udgangsspændinger – det kan tælle bl.a. 20V/2.25A, 15V/3A, 12V/3A og 5V/3A, så du får endnu flere anvendelsesmuligheder.

Alt i USB-kabler hos Av-Cables.dk

Av-Cables.dk er en af de førende danske forhandlere inden for USB-opladere og andet elektronisk tilbehør – varelageret dækker over produktkategorier som lydkabler, computerkabler og diverse adaptere - og du finder som nævnt også et bredt udvalg af smartphone USB-C opladere her hos os.

Filosofien bag den danske webshop er: ”Gode produkter, gode priser og god service”.

av-cables.png